Oud-PVV'er Joram van Klaveren bekeert zich tot de islam

 • Gepubliceerd op 14 dagen geleden

  DWDDDWDD

  Looptijd: 3:50

  Oud-PVV’er Joram van Klaveren maakte gisteren bekend zich te hebben bekeerd tot de islam. Van Klaveren was jarenlang kritisch over de islam, maar is radicaal van gedachten veranderd. Na een mislukte poging om met een eigen rechts-populistische partij in de Kamer te komen, begon hij met het maken van een anti-islamboek. Tijdens zijn onderzoek veranderde zijn visie. Van Klaveren beschouwt Mohammed nu als zijn profeet en daarmee is de voormalig vertrouweling van Wilders nu naar eigen zeggen ‘de facto moslim’. Van Klaveren zit aan tafel.
  Bekijk hier het hele gesprek: dewerelddraaitdoor.bnnvara.nl/media/682598
  -------------------
  Bekijk ook onze NLfilm-playlists:
  Alle YUNG DWDD-video's: bit.ly/yungdwdd
  DWDD-highlights terugkijken: bit.ly/dwdd_terugkijken
  Alle muziek achter elkaar: bit.ly/DWDDdeMINUUT
  -------------------
  Op ons Spotify-account vind je alle artiesten uit DWDD in één grote afspeellijst: ow.ly/VKak306GlVU
  #DWDD

  DWDD  De Wereld Draait Door  Wereld Draait Door  Matthijs van Nieuwkerk  Joram van Klaveren  PVV  islam  Ozcan Akyol  geert wilders  

qawareer
qawareer

Please can someone translate his programmes in English subtitles?

15 uur geleden
Sudi Yusuf
Sudi Yusuf

Wat zegt die turk en die Nederland ewaa wat ze niet weten dat Allah leidt wie hij wil en het gaat Niet om hoe hij is terecht gekommen Joram welkom om de Islam mashallah😘

16 uur geleden
sayed Ismail
sayed Ismail

لا اله الا الله الله اكبر الله اكبر الله اكبر

18 uur geleden
chill ll
chill ll

Joram If you are reading this comment your journey is just begun

19 uur geleden
Protestant
Protestant

The Black Cube of Mecca is built directly over a HINDU temple to KALI=DURGA the Cannibal Moon Goddess of Death, worshipped by Hindus using the SANSKRIT NAME "ALLAH". The apsidal wall foundation of Kali's temple can still be seen outside the Kaaba. "Kaaba" is derived from "Kaaba-lishwara", the name of Shiva after he received the CRESCENT MOON on his head. And all the rituals performed at the Hajj are exact replicas of Hindus worshipping Kali: naked beneath white robes, kissing a Yoni stone, circling counter-clockwise 7 times, mass blood sacrifices, all generating NEGATIVE ENERGY. And just like Hindus, Muslims are required to sacrifice at least one human to gain their entry ticket to the "Paradise Moon Brothel".      Muslims, Hindus, Sikhs & Buddhists & Voodoo Idiots ALL WORSHIP KALI the Moon Goddess & her Toyboy Shiva= Satan, whose symbol is the Crescent Moon, and whose flag is the Black Flag of Islam, called the "KALI-mah". They ALL depend on the MOON PHASES and DARKNESS for their religious days, just like the Hebrews. Occultists say that Satan's favourite colour is a bright emerald green light, like the green light worshipped by Muslims in their mosques, which is why Muslims have stealthily tried to remove that colour from all Christmas lights and decorations in the West, because they say that colour belongs to Islam. It does not. All colours belong to God.

19 uur geleden
SL MO
SL MO

GO JORAM VAN KLAVEREN!! BROEDER

19 uur geleden
Kerim Ayarkahxhsbs
Kerim Ayarkahxhsbs

Respekt welcome brother welcome homa Allahu akbar !!

19 uur geleden
Kayra Tagi
Kayra Tagi

Özcan ik als nederlandse turk verafschuw je . Respect voor je openhartigheid joram

20 uur geleden
kerim gun
kerim gun

Ik ben zelf een turk ma hoe die ozcan praat is hatelijk man man man!

20 uur geleden
karel A
karel A

https://www.youtube.com/watch?v=-5RCmu-HuTg&t=424s

20 uur geleden
karel A
karel A

Ozcan welke omgeving heb jij het over? Theehuizen(doelloos en tijd verloren) en cafe's, noem namen Oz. Waar is je fatsoen om iemand uit te laten praten.

21 uur geleden
sus Sultan
sus Sultan

Ik hou van jou

22 uur geleden
Maarten van Rossum
Maarten van Rossum

Willem van Oranje is ook tijdens zijn leven veranderd van zijn religieuse standpunt, ook al had die een financieel gestimuleerde reden, dus die vrijheid heb je als burger van Nederland. Ik ben zeer benieuwd wat de stimulatie bij de heer van Klaveren is geweest, wil niets suggereren maar wat was de drijfveer meneer van Klaveren want dat is me in de video toch noet helemaal duidelijk geworden.

Dag geleden
Vijnana Dasa
Vijnana Dasa

+Margareth Davenport De eenvoudige feiten, types zoals jij houden er niet van. Pech hebben voor je.

12 minuten geleden
Margareth Davenport
Margareth Davenport

+Vijnana Dasa ?

23 minuten geleden
Vijnana Dasa
Vijnana Dasa

+Margareth Davenport De islam ideologie aanhangertjes kunnen God niet gebruiken in deze wereld. Da's pech hebben voor die afgunstige losertjes want God is overal & altijd Almachtig, niet zij met hun rare fantasietjes.

2 uur geleden
Margareth Davenport
Margareth Davenport

+Maarten van Rossum BROER ik zet niks in een kwaad daglicht. Ik zeg alleen dat rassenleer en antisemitisme ten grondslag van nationaalsocialisme ligt. Dat is niet eens een omstreden feit, het is gewoon zo.

3 uur geleden
Maarten van Rossum
Maarten van Rossum

+Margareth Davenport Ik merk aan U, dat de gecontroleerde media bij U erin geslaagd is om nationaal socialisme in een kwaad daglicht te stellen. Ik raad U aan om uzelf eens te verdiepen dat rassenleer en nazisme niets met elkaar te maken hebben, er zijn namelijk ook nationaal socialisten met een kleurtje en was de SS de eerste multikulturele organisatie in Europa. Semitisme en het moordadige zionisme wat daaruit is voortgekomen, zelf verantwoordelijk gehouden kan worden voor het huidige antisemitisme in de westerse cultuur. Waarom houden sommige mensen andere mensen een spiegel voor maar kijken ze zelf nooit, in de spiegel?

4 uur geleden
W Mounfarid
W Mounfarid

Eeeeej euzz jij bent zo zielag jij probeert gewoon letterlijk in die holanders hun komt te kruipen gatverffff tfoeeee terwijl zelfs hun lachen jou uit nerd

Dag geleden
volkan Tas
volkan Tas

Wat doet die turk daar? wie is dat? Waarom krijgt hij een podium? wat is zijn doel? Wie of welke bevolkingsgroep vertegenwoordigt deze niet besneden ongelovige turk daar?

Dag geleden
Vijnana Dasa
Vijnana Dasa

volkan Tas Jij gelooft in dat stinkdingetje tussen je benen ipv in God, de altijd en overal Almachtige. Je geest is niet voor niets totaal verstoord.

2 uur geleden
SAM AMSTERDAMER
SAM AMSTERDAMER

Die snorleks moet zieg schamen en meer respect tone voorvan klaveren

Dag geleden
n n
n n

vraag hem een woord in het arabisch

Dag geleden
Mark
Mark

Die man heeft gewoon een kritisch weerwoord. Daarvoor zit hij ook aan tafel. Dit zijn twee volwassen mensen die vertellen wat hun drijfveer is. Wat een taalgebruik hier zeg..

Dag geleden
Nadia_hairstylist Hairstylist
Nadia_hairstylist Hairstylist

❤️❤️welkom in de islam

Dag geleden
Shane
Shane

Wat heeft die turk een ongelofelijke kutkop zeg.

Dag geleden
CHALLENGE BOY Yo
CHALLENGE BOY Yo

De Turk ozkan is full anxiety . Full Of waswas . May Allah guide us

Dag geleden
Rachel Sheve
Rachel Sheve

Can somebody give me a English summary of this Interview? I’m curious about his story and why he converted

Dag geleden
eyubi Aka47
eyubi Aka47

Benieuwd wat geertje ervan vindt 🤣🤣🤣

Dag geleden
Forza Feyenoord Fan
Forza Feyenoord Fan

alle moslims hier moeten zich kapot schamen. deze man heeft jullie volk en religie kapot gemaakt en jullie doen alsof er niks gebeurd is. Dat hij nu is bekeerd is een media-stunt waar jullie allemaal in trappen, hij wil gewoon geld verdienen aan zn boek en zulke ezels als jullie kopen het wss. Ozcan heeft gewoon gelijk door te stellen dat Joram geen kennis had van bepaalde zaken toen hij in het parlement zat.

Dag geleden
غريب الناس
غريب الناس

الحمد لله ❤

Dag geleden
Pseudoniem jan2010
Pseudoniem jan2010

Het lijkt me toch dat hij infiltreert en zich voordoet als bekeerling. Weliswaar overtuigend. Hij is een intelligente erudiete man van deze tijd. Het lijkt me zo onwaarschijnlijk dat hij zich aan heeft gesloten bij een of andere achtergestelde religie vol met onderontwikkeldheid en onwetendheid. Wellicht is het allemaal voor show wat hij doet.

Dag geleden
Margareth Davenport
Margareth Davenport

Er valt niks te infiltreren. Het is niet zo dat alle moslims in Nederland onder één afgesloten organisatie zitten ofzo...

22 uur geleden
S Y
S Y

Wat praat die turk ? Met zijn turkse nederlandse accent

2 dagen geleden
Protestant
Protestant

The shocking truth is that 98% of ALL MUSLIMS have never read the Koran! Their imams force them to MEMORIZE & MIMIC THE SOUNDS of the words in Classical Arabic, which they do not understand, because the imams forbid them to read it in their own language. Muslims are like BABIES, depending on their imams explain the meaning, and the imams can say anything they want!

2 dagen geleden
Wetenschap Nederland België
Wetenschap Nederland België

Wat ik me afvraag: waarom bekeren tot een religie als het christdendom, hindoeïsme, islam of jodendom? Waarom niet je identiteit uit jezelf halen? Tsja, dat is natuurlijk wel eng. En volwassen worden is eng. Liever blijven mensen naïef, onwetend en afhankelijk door te geloven en zich aan te sluiten bij religie.

2 dagen geleden
Hamza Ali
Hamza Ali

Ik vermoed (niet gebaseerd op feiten) dat die zogenaamde bekering enkel strategisch en commercieel is. Ook het weggaan bij de PVV. Mijns inziens zal hij zijn verstand niet zijn verloren om zich bij een of andere achterhaalde religie aan te sluiten zonder doel om het daar tegen te gebruiken. Hij zal zijn rug nooit naar de PVV keren, en probeert nu enkel vanuit commercieel oogpunt de nuance en de redelijkheid jegens de islam te poneren zodat het net lijkt alsof hij er echt voor staat. Het moet immers wel geloofwaardig zijn, en lijken alsof hij het oprecht meent. Nu moslims al snel iets geloven, naïef zijn, niet al te intelligent zijn en niet de meest grote denkers zijn, is het voor hem natuurlijk niet een heel moeilijke opgave om hen in te palmen als zogenaamde ´bekeerling´.

2 dagen geleden
Pseudoniem jan2010
Pseudoniem jan2010

Inderdaad!

Dag geleden
ik jij
ik jij

Waarom zit de pleuris Turk daar

2 dagen geleden
Faouzi E
Faouzi E

Doe zelf ONDERZOEK mensen en volg daarna de religie die je zelf wil. Niet naar bepaalde mensen kijken en denken dat hun een religie vertegenwoordigen en daaruit je conclusie trekken! Met alle respect voor elke religie!

2 dagen geleden
Faouzi E
Faouzi E

Die pannekoek die er de hele tijd door heen praat en hem niet laat uitpraten heeft door dat als je in Nederland een anti moslim bent je een podium krijgt in de media. Word die wat vaker uitgenodigd. Het is wel zo netjes om iemand eerst zijn woord te laten doen. Kontenlikker. Kijk de interview van Joram met Salaheddine en geef dan je oordeel.

2 dagen geleden
Dawoud Albani
Dawoud Albani

As salamu alaykom from germany If you confront clearly the islam you will find the truth

2 dagen geleden
beste tracks
beste tracks

Wie is die gast die de "R" nog geen eens kan uitspreken??

2 dagen geleden
Protestant
Protestant

Joram, STOP WORSHIPPING A MOON DEMON, you blithering idiot! Heads bowing toward Hell, and backsides toward Heaven. Shame on you all!

2 dagen geleden
Protestant
Protestant

@Marge Foulmouth - Islam will suit you very well, HASBARA TROLL, since it is just a branch of Judaism. Now why don't you OFFER SOME HISTORICAL INFORMATION YOURSELF, instead of your useless foulmouthed SNEERING at everyone else. TYPICAL HASBARA TROLL.

18 uur geleden
Margareth Davenport
Margareth Davenport

+Protestant All your comments consist of a big block of copy-pasted text, just rambling and adding a lot of shit to the discussion, without backing it up with sources or ever addressing the points of the opposing parties. You're doing the same on every Islam-related video I suppose. Luckily you write in a way that makes noone trust whatevery you say.

18 uur geleden
Protestant
Protestant

@Marge - IMBECILE. Go look up the colour EMERALD, which bears NO RESEMBLANCE to my bright green screen shot from my Christian video "Good Things About Protestants".

18 uur geleden
Protestant
Protestant

@Marge - All your comments consist of one line, just sneering without adding to the discussion yourself. You did the same on a video of a Muslim speaker charming a roomful of elderly ladies into believing everything he said.

18 uur geleden
Margareth Davenport
Margareth Davenport

+Protestant if Satan's favourite colour is a bright emerald green light, is that why you chose it as your profile picture?

18 uur geleden
S Elhamdani
S Elhamdani

Ozcan hou je bek niemand heeft jou wat gevraagd idioot !!!! Jordan alhamdoulilah en welkom broeder.

2 dagen geleden
Amk61 MKA
Amk61 MKA

Wie is die özcan (TURK)? ZEKER EEN KAFIR

2 dagen geleden
•Ottoman Turk•
•Ottoman Turk•

Hier begint de Duivel te spreken 1:28

2 dagen geleden
daniyar mazhitov
daniyar mazhitov

Can someone translate it to Russian?

2 dagen geleden
king mufasa music
king mufasa music

Die oscan moet blij zijn dat die man bekeerd is maar hij is boos en kaulo irritant met steeds erdoor heen praten

2 dagen geleden
TailorHawking
TailorHawking

WE WILL TAKE OVER ANYWAY!! WE KNOW YOU DONT LIKE IT BUT WE WILL! Europe destroyed our countries now we will make their countries ours! WE WILL TAKE OVER

2 dagen geleden
Protestant
Protestant

All Muslims must face the wrath of Almighty God, for raping, beheading, burning and enslaving His Own Christian Faithful for 1400 years. Wake up, you Idiot Muslims, and STOP WORSHIPPING A MOON DEMON!

2 dagen geleden
Corrado Folino
Corrado Folino

Ja nu zijn ze allemaal voor joram omdat hij moslim is wat een lafbekken

3 dagen geleden
Corrado Folino
Corrado Folino

Ziek

3 dagen geleden
Paeny Supriyaten
Paeny Supriyaten

Alhamdulilah.. Barokallah..

3 dagen geleden
ღ Alhamdulillah i'm Muslim ღ
ღ Alhamdulillah i'm Muslim ღ

*Alhamdulillah, Welcome To islam brother*

3 dagen geleden
Ghulam Abbas
Ghulam Abbas

Mashallah

3 dagen geleden
Samil Bassajew
Samil Bassajew

ook in Duitsland politicus https://youtu.be/Un2liWEvHR8

3 dagen geleden
pareesa pari
pareesa pari

english subtitles plzzzz

3 dagen geleden
real real
real real

Please translate

3 dagen geleden
Asfaq Marwa
Asfaq Marwa

Wonderful. One god. Islam. Ture

3 dagen geleden
Vijnana Dasa
Vijnana Dasa

Asfaq Marwa You try to be God yourself in your total madness. That's why you can't have God over here. But God is over here. And He runs the place, not you with your madness.

2 uur geleden
Protestant
Protestant

STOP WORSHIPPING A MOON DEMON!

2 dagen geleden
Kay Honey
Kay Honey

Proud of u brother

3 dagen geleden
villaboy jay
villaboy jay

YOUR SHOULD CRY WHAT IS YOUR DONE Do not mocking the prophets [pbuh] of Allah ,the prophecy final prophet MUAHMAD in Al quran just be humble, please comprehension what the purpose every prophet was sent till the last messenger prophet Muhammad bring the perfect revelation word of God to whole humankind Chapter 61. as SAFF the ranks,Hollybook alquran translation from ORIGINAL scripture In the name of ALLAH {God THE UNIVERSE], the Gracious, the Merciful. 1. Everything in the heavens and the earth praises ALLAH AS God. He is the Almighty, the Wise. 2. O you who believe! Why do you say what you do not do? 3. It is most hateful to ALLAH[God] that you say what you do not do. 4. ALLAH[God] loves those who fight in His cause, in ranks, as though they were a compact structure. 5. When Moses said to his people, “O my people, why do you hurt me, although you know that I am God’s Messenger to you?” And when they swerved, God swerved their hearts. ALLAH [God] does not guide the sinful people. 6. And when Jesus son of Mary said, “O Children of Israel, I am God’s Messenger to you, confirming what preceded me of the Torah, and announcing good news of a messenger who will come after me, whose name is Ahmad.” But when he showed them the miracles, they said, “This is obvious sorcery.” 7. And who is a greater wrongdoer than he who attributes falsehoods to God, when he is being invited to Islam? God does not guide the wrongdoing people. 8. They want to extinguish[ ALLAH]God’s Light with their mouths; but God will complete His Light, even though the disbelievers dislike it. 9. It is He who sent His Messenger with the guidance and the true religion, to make it prevail over all religions, even though the idolaters dislike it. 10. O you who believe! Shall I inform you of a trade that will save you from a painful torment? 11. That you believe in God and His Messenger, and strive in the cause of God with your possessions and yourselves. That is best for you, if you only knew. 12. He will forgive you your sins; and will admit you into gardens beneath which rivers flow, and into beautiful mansions in the Gardens of Eden. That is the supreme success. 13. And something else you love: support from God, and imminent victory. So give good news to the believers. 14. O you who believe! Be supporters of ALLAH[God], as Jesus son of Mary said to the disciples, “Who are my supporters towards God?” The disciples said, “We are God's supporters.” So a group of the Children of Israel believed, while another group disbelieved. We supported those who believed against their foe, so they became dominant. ISLAM mean submit the only one the worthy to Worship the almighty creator specific name is ALLAH

3 dagen geleden
l xlensghxst l
l xlensghxst l

I wish I could understand what they're saying. Seems like an interesting discussion.

3 dagen geleden
Sam
Sam

Welcome brother van to the right path.

4 dagen geleden
ISI MohmanD
ISI MohmanD

Mashallah welcome to islam from Pakistan

4 dagen geleden
ISI MohmanD
ISI MohmanD

Islam is the best religion in the world

4 dagen geleden
Vijnana Dasa
Vijnana Dasa

ISI MahmanD You kiss a Shiva linga in Mecca. Indeed, you folks are completely ignorant.

2 uur geleden
osama Alhalak
osama Alhalak

الله أعز الإسلام والمسلمين

4 dagen geleden
Usman Ali
Usman Ali

Welcome bro

4 dagen geleden
iammuxa
iammuxa

Can someone please translate

4 dagen geleden
Bude Urut
Bude Urut

Should give subtitle with english is better. I cant understand the language.

4 dagen geleden
cas bos
cas bos

Kan er geen ebola uitbraak plaatsvinden in die studio? Wat een stompzinnige discussie

4 dagen geleden
Michel Rumping
Michel Rumping

Liep vandaag door mijn tuin en kwam een paar smurfen tegen. Hun verhaal was overtuigend en wilde mij graag aansluiten tot het grote smurfenrijk. Helaas kom je niet zomaar in het rijk der smurfen. Voorwaarde is om jezelf te bekeren in het blauw. (Wat een racisten)

4 dagen geleden
Margareth Davenport
Margareth Davenport

wat wil je hiermee zeggen 🤣

22 uur geleden
AtoZlafing Masala
AtoZlafing Masala

ईसलम बहुत अच्छा मज़हब हैं ईसलम संत का मज़हब हैं

4 dagen geleden
Sir Macintoshthesecond
Sir Macintoshthesecond

Schitterend hoe Van Klaveren zichzelf te kakken zet. Wat hij dus eigenlijk zegt is dat hij in al die jaren niets geleerd heeft maar wel van alles heeft zitten roepen wat betekend dat hij al die tijd onzin sprak. Hoe kun je zo iemand nog serieus nemen als volksvertegenwoordiger?

4 dagen geleden
Rolex watch
Rolex watch

Ozcan go to hell

4 dagen geleden
Rolex watch
Rolex watch

respect voor deze meneer.

4 dagen geleden
Ilham H
Ilham H

English subtitles, please ?

4 dagen geleden
Sindria Thorsten
Sindria Thorsten

Hoezo? Heeft hij geen gelijk dan.. Als je toch 10 jaar lang campagne voert tegen de Islam en dan opeens eens echt research gaat doen en je dan meteen bekeert tot het geloof waar je zo lang (oprecht) tegen gestreden hebt, welk onderzoek heeft hij dan vóór zijn 10 jarige beeldvorming van de Islam uitgevoerd? Deze 10 jaren waren dus totaal ongegronde beleidsvoering? Het lijkt er eerder op dat Joram iets interessants wilde doen, iets controversieels.. iets waardoor alle aandacht op hem gevestigd zou worden.. en wat zou nou meer impact hebben dan een ex-PVV lid dat zich bekeert tot zijn voormalig bestreden religie.. Als je een boek wil verkopen en geld wil verdienen is dit een zeer goede strategie..

4 dagen geleden
Lazy girl
Lazy girl

translation 😭

5 dagen geleden
Cikgu Hassan
Cikgu Hassan

wth he said

5 dagen geleden
ADRIAAN Vi
ADRIAAN Vi

Joram had beter het leven van Jezus kunnen bestuderen en dan had hij geweten dat Mohamed geen profeet van God kan zijn om de volgende redenen. 1. Hij buiten het verbond met God valt - Mohamed is geen nakomeling van Isaac, Jacob ( zoals alle andere profeten) Gen17.19 2. Mohamed geen wonderen liet zien volgens de Quran S. 6:37 3. Mohamed zichzelf tegen sprak - je mag 4 vrouwen, maar had er zelf 11 had Volume 1, Book 5, Hadith 268 Sahih Bukhari 4. Mohamed gemeenschap had met Aisha rond haar 9 jaar Volume 5, Book 58, Hadith 236 Sahih Bukhari 5. Hij de kruisiging en opstanding tegenspreekt van Jezus - terwijl alle geschriften van God dit bevestigen. 6. Hij geen directe roeping had van God ( zoals Mozes, Samuel Jezus), maar van een agressieve engel waar hij bang van was. 7. Er fouten in de Quran staan, zoals een zon die ondergaat in een modderpoel. Quran 18:86 8. Mohamed een duivel in zijn neus had.(Sahih Muslim, Book 002, Number 0462)

5 dagen geleden
ADRIAAN Vi
ADRIAAN Vi

+Margareth Davenport Dit vers wordt namelijk nader verklaart in Volume 3, Book 48, Number 826: Narrated Abu Said Al-Khudri: The Prophet said, "Isn't the witness of a woman equal to half of that of a man?" The women said, "Yes." He said, "This is because of the deficiency of a woman's mind." Jouw hersenen zijn dus minder gevormd dan van een man, lees ik. Je kunt verder deze ongelijkheid tussen man en vrouw overal vinden in de Koran. 4:11 Allah draagt jullie met betrekking tot jullie kinderen op: voor een mannelijk [kind] evenveel als het aandeel van twee vrouwelijke. Sura 4:34 says: Men are managers of the affairs of women because Allah has made the one superior to the other Etcetera.. Dit gaat door in de hemel met de maagden (houri met de grote borsten ) die voor de mannen klaarliggen.. en wat is er voor jullie? Jij weet toch dat de Quran veel hoger in de Islam is als wat je wetgeleerde schreef, honderden jaren later. De Quran komt van Allah Zelf volgens Islam uit de hemel neergedaalt en is perfect toch? De Quran is perfect [Quran 6:38] We did not leave anything out of this book. [Quran 7:52] We have given them a scripture that is fully detailed, with knowledge, guidance, and mercy for the people who believe. Ik ben het overigens niet eens met wat bovenstaand is geschreven.. want de Quran komt niet van God.

15 uur geleden
Margareth Davenport
Margareth Davenport

​+ADRIAAN Vi Youtube is geen instant messaging platform. Hoe dan ook, het hoodfstuk is 2:282 en niet 2:822, typefoutje kan gebeuren. Maar waarom plaats je niet de hele passage? *Quran **2:28**2* _Jullie die geloven! Wanneer jullie met elkaar schuldverbintenissen aangaan tot een vastgestelde termijn, schrijft die dan op. Een schrijver moet het in jullie bijzijn correct opschrijven. Een schrijver mag niet weigeren te schrijven zoals Allah hem geleerd heeft; hij moet dus schrijven en hij die de verplichting aangaat moet dicteren. Hij moet Allah zijn Heer vrezen en niets eraan te kort doen. Als hij die de verplichting aangaat zwak van geest of lichaam is of niet in staat is zelf te dicteren, dan moet zijn zaakwaarnemer correct dicteren. En roept twee getuigen op uit het midden van jullie mannen. En als er geen twee mannen zijn, dan een man en twee vrouwen uit hen die jullie als getuigen aanvaarden, zodat als één van haar beiden zich vergist, de andere haar eraan kan herinneren. De getuigen moeten niet weigeren als zij worden opgeroepen. Verafschuwt niet het op te schrijven, of het klein is of groot, met zijn termijn. Dat is rechtmatiger bij God, juister voor het getuigenis en het bevordert dat jullie niet twijfelen. Alleen als het om aanwezige koopwaar gaat, die jullie onder elkaar uitwisselen, dan is het geen overtreding voor jullie als jullie het niet opschrijven. En neemt getuigen wanneer jullie met elkaar een koop afsluiten, maar laat schrijver noch getuige schade lijden. Als jullie dat doen dan is dat voor jullie een schande. Vreest God; Allah onderwijst jullie en Allah is alwetend._ Oké, dus dit gaat over financiële transacties. Iets waar in de 7e eeuw vrouwen niet echt over gingen omdat de man de financiële zaken van de familie regelde. Het is geen universele regel dat de getuigenis van een vrouw altijd minder waard is dan dat van een man. Ibn al-Qayyim, een belangrijke 13e eeuwse wetgeleerde schreef: وَالْمَرْأَةُ الْعَدْلُ كَالرَّجُلِ فِي الصِّدْقِ وَالْأَمَانَةِ وَالدِّيَانَة إلَّا أَنَّهَا لَمَّا خِيفَ عَلَيْهَا السَّهْوُ وَالنِّسْيَانُ قَوِيَتْ بِمِثْلِهَا وَذَلِكَ قَدْ يَجْعَلُهَا أَقْوَى مِنْ الرَّجُلِ الْوَاحِدِ أَوْ مِثْلَهُ وَلَا رَيْب أَنَّ الظَّنَّ الْمُسْتَفَادَ مِنْ شَهَادَةِ مِثْلِ أُمِّ الدَّرْدَاءِ وَأُمِّ عَطِيَّةَ أَقْوَى مِنْ الظَّنِّ الْمُسْتَفَادِ مِنْ رَجُلٍ وَاحِدٍ دُونَهُمَا وَدُونَ أَمْثَالِهِمَا "De vrouw is gelijk aan de man in waarachtigheid, eerlijkheid, en vroomheid; echter, als wordt gevreesd dat ze zal vergeten of verkeerd had onthouden, wordt ze versterkt met een ander zoals haarzelf. *Dat maakt haar sterker dan een enkele man.* Het is duidelijk dat het voordeel van de twijfel die aan de getuigenis van Umm Darda en Umm 'Atiyyah is gegeven, sterker is dan het voordeel van de twijfel die aan een enkele man zonder hen of dergelijke wordt gegeven." Bron: _al-Ṭuruq al-Ḥukmīyah 1/136_ De toegenomen kans op fouten, vanwege de gebruikelijke rolpatronen in de maatschappij, maakte de toevoeging van een getuigenis van een andere vrouw noodzakelijk. Maar als er geen angst voor fouten is, keert het getuigenis van mannen en vrouwen terug naar de standaardpositie van gelijkheid, omdat het de bedoeling van de regel is om eerlijkheid tussen zakenpartners en waarheidsgetrouwe getuigenis te bereiken, niet om de intelligentie van vrouwen te verzwakken. Ibn Taymiyyah schreef: فَمَا كَانَ مِنْ الشَّهَادَاتِ لَا يُخَافُ فِيهِ الضَّلَالُ فِي الْعَادَةِ لَمْ تَكُنْ فِيهِ عَلَى نِصْفِ رَجُلٍ Wanneer we de getuigenissen van vrouwen hebben waarin geen angst bestaat voor gebruikelijke fouten, worden ze niet beschouwd als de helft van een man. Bron: _al-Ṭuruq al-Ḥukmīyah 1/128_ Dus sorry, maar als je hieruit wilt opmaken dat het verstand van een vrouw 1/2 dat van een man is, zit je echt fout.

19 uur geleden
ADRIAAN Vi
ADRIAAN Vi

+Margareth Davenport Jij haakt snel af zeg..

19 uur geleden
ADRIAAN Vi
ADRIAAN Vi

+Margareth Davenport Soera 2.822 En roept van onder uw mannen twee getuigen en als er geen twee mannen zijn, dan één man en twee vrouwen van degenen, die u als getuigen aanstaan. Bent u moslima ?

20 uur geleden
مصطفى الشاعر
مصطفى الشاعر

اللهم صل وسلم على نبينا محمد وعلى آله وصحبه أجمعين الحمد لله على نعمة الإسلام وكفا بهانعمة ربنايبارك فيك ويثبتك على الإسلام كسبت الدنيا والآخرة والله العظيم

5 dagen geleden
Moreno J
Moreno J

Of dreiging op familie leden en zichzelf vanuit het extreme islam. Zijn hachje redden en wil niet Pim Fortuyn en Theo van Gogh achterna. ;) Zie nu de hypocrite moslims roepen, laat van Kalveren uitpraten, hem met rust laten. Toen hij nog niet (bekeerde) was hij rot, moest hij zijn bek houden en de dood in gewenst, en kon hij ook niet uitpraten etc..

5 dagen geleden
Tugba Sari
Tugba Sari

Sooooo laaat hem uitprate man 😦

5 dagen geleden
strickie
strickie

Die mislukte turk wik ik kapot maken

5 dagen geleden
Nizam Nizar Nizar Mohammad
Nizam Nizar Nizar Mohammad

English translation

6 dagen geleden
Sana Ami
Sana Ami

Joram is nooit zo blij geweest zo alles nú.ik kan het voelen.

6 dagen geleden
Samuel Vimes
Samuel Vimes

Niet verwonderlijk. De Islam is nu eenmaal een behoorlijk fascistoïde ideologie

6 dagen geleden
Joshboston
Joshboston

Hele terechte vragen hoor van die ozcan.

6 dagen geleden
maniakturka
maniakturka

Turk is media geil. Joram blijf wie je bent.

6 dagen geleden
Alo M
Alo M

u are great person ALLAH save u from all enimies

6 dagen geleden
Naruto Shippuden
Naruto Shippuden

Welkom broeder trek je niks can die Turk aan we ontvangen je met open armen ❤

6 dagen geleden
MelloW •
MelloW •

Welkom broeder (SubhanAllah!), ALLAH wilt jou vergeven en houdt van je! Je bent nu net zo schoon als een newborn , nogmaals welcome to the true Islam🤲🏻

6 dagen geleden
Milad Ahmad
Milad Ahmad

english subtitle please🙏

6 dagen geleden
abdurahman idrisov
abdurahman idrisov

laat ze negatief zijn tegen ons maar probeer zelf niet negtief te zijn, denk altijd wat zou profeet mohammed (s.a.w) doen op dit moment

6 dagen geleden
abdurahman idrisov
abdurahman idrisov

doe niet zo negtief, wees hier blij mee inplaats van dat hij tegen ons keert is hij nu een van ons en hij heeft spijt van zijn verleden

6 dagen geleden
Protestant
Protestant

Question for all you Muslims: Have you earned your ticket to the "Paradise Brothel" yet, by KILLING A KAFIR, as EVERY MUSLIM MAN, WOMAN & CHILD is REQUIRED to do, according to the most fundamental tenets of Islam? This is the one thing Muslims do not want westerners to know, but it is the truth.

6 dagen geleden
Vijnana Dasa
Vijnana Dasa

+Ismail Aktas It's true you're kissing a Shiva linga in Mecca.

2 uur geleden
Ismail Aktas
Ismail Aktas

+Protestant Moon Demon Cult? What TV-Show are u watching?? Pls mind u'r own business and change u'r bible again and again..and again.. And then later u can Suck on the cocks of u'r priests if they allow u , after that they may baptize U. After that come here and talk more about Taqiyya. LOL There is no point of going in further discussion with u. Empty headed Maggot. Blind, Deaf and Empty.. I suggest u stop commenting cause u'r sinking more and more every time. If thats not enough I Answered u'r dumb political incorrect question Two Comments before. But damn U'r Ignorant. This must be the Reason why there is no LIGHT in u'r so called 'christianity' and why they'r declining... bye..

Dag geleden
Protestant
Protestant

That is the one question Muslims always refuse to answer, because they are COWARDS, afraid to tell the truth about their own Moon Demon Cult.

Dag geleden
Ismail Aktas
Ismail Aktas

+Protestant 0+0=0

Dag geleden
Protestant
Protestant

@Ismail - It's too late for your usual TAQIYYA LIES, because the truth is out: 98% of ALL MUSLIMS HAVE NEVER READ THE KORAN. Now answer the question, Muslim: Have you earned your entry ticket to the Paradise Moon Brothel yet, by killing a kafir, as you are required to do by your Moon Demon Book? Yes or No or Taqiyya?

Dag geleden
malcolm x
malcolm x

Wat straalt hij ,mooie energie en die confidence top jong ik weet niet hoe hij voor İslam eruitzag maar er is iets magical bro ,welkom in onze wereld we worden altijd gekritiseerd hoofddoek dit dat maar alles wordt beloont komt wel ,ik ben blij alhamdülillah je bent mijn brother for ever

6 dagen geleden
malcolm x
malcolm x

Dat is geen türk,hij is kut pardon kurdische die geloven in iets raars zon is god of zo dus absoluut geen türk ,meer bok

6 dagen geleden
I'll be loving you
I'll be loving you

هل من أحد يترجم هذا لشيء الى العربي ..اذا سمحتم

6 dagen geleden
Movie Sector
Movie Sector

Als je een andere niet laat uitspreken is het niet nodig om naar hem te luisteren. Die (tipini siktiğimin orospu çocuğu) moest daar helemaal niet zijn en zijn muile niet openen. Volgens hem mag je u fouten niet goed maken.

6 dagen geleden
H Brughuis
H Brughuis

Later we hope dat van Klaveren nooit een derde boek in zijn leven leest... Stel je voor dat ie 't groot sprookjesboek van de gebroeders Grimm te pakken krijgt...

6 dagen geleden
birtol 7
birtol 7

Is some one translate this to English.

6 dagen geleden
Sang Mêlé
Sang Mêlé

Ik heb respect voor Joram, het is niet makkelijk om toe te geven dat je fout zat en notabene van kamp te veranderen. Hij tenminste eerlijk, heel veel mensen zouden het misschien wel voelen maar nooit openbaar toegeven. Ik ga zijn boek lezen!!!

6 dagen geleden
Houda Jari
Houda Jari

Joram moge ALLAH je bijstaan, laat je niet misleiden 🤲

6 dagen geleden
Emirkan Cevik
Emirkan Cevik

Die turk heeft gelijk

6 dagen geleden
Ahmet Car
Ahmet Car

I know u guys don't like it but Alhamdulillah!!! Go home met je terugwerkende kracht. Pak dan meteen slavernij en genocide verleden aan meneertje eigenwijs

6 dagen geleden
Md Jowel khan
Md Jowel khan

Good

6 dagen geleden
Sphinx Strenic
Sphinx Strenic

May Allah gives him strength and rahmat.

6 dagen geleden
Protestant
Protestant

STOP WORSHIPPING A MOON DEMON!

6 dagen geleden

Volgende

De CLASH tussen Youness Ouaali en Jeroen PAUW

04:19

Visualising Frequencies in Slow Mo

9:32

Visualising Frequencies in Slow Mo

The Slow Mo Guys

Weergaven 1 783 269

De bekering van Nourdeen Wildeman | Met het Oog Op Morgen

10:13

Israelis: Who is Jesus to you?

16:18

Israelis: Who is Jesus to you?

Corey Gil-Shuster

Weergaven 2 400 000

SML Movie: Bowser Junior's Girlfriend!

12:14

SML Movie: Bowser Junior's Girlfriend!

SuperLuigiLogan

Weergaven 3 190 354

Laminar Flow DISAMBIGUATION

9:18

Laminar Flow DISAMBIGUATION

CaptainDisillusion

Weergaven 2 405 665

The Joe Budden Podcast Episode 222 | Post-Hummus

2:20:28

Vlad Pretend Play with Princess Carriage Toy

3:53

Vlad Pretend Play with Princess Carriage Toy

Vlad and Nikita

Weergaven 9 364 773

The Most HATED YouTube Videos

25:12

The Most HATED YouTube Videos

I Hate Everything

Weergaven 1 226 188

ASKING HIS DREAM GIRL OUT ON A DATE!!

4:21

ASKING HIS DREAM GIRL OUT ON A DATE!!

David Dobrik

Weergaven 5 474 435

Trump Press Conference Cold Open - SNL

6:46

Trump Press Conference Cold Open - SNL

Saturday Night Live

Weergaven 5 322 459

Trump’s Call to Finish the Wall That Hasn’t Been Started | The Daily Show

5:35